Povestea noastră

Inspirație bavareză. Rădăcini săsești.

Un vis moștenit, împlinit și dus mai departe.

Da, Cabana Bavareză este localizată fizic într-o pădure din Porumbacu de Sus, în județul Sibiu. Dar spiritul, originile și simbolurile ei vin din atât de multe locuri și timpuri…

Și suntem încântați că le-am dat o formă de care suntem mândri, prin care ele pot fi înțelese și de care vă puteți bucura dacă alegeți să ne fiți oaspeți.

Cabana Bavareză ”s-a născut”, în primul rând, bazată pe valorile bunicii noastre, landler din Apoldu de Sus:  bunul-gust, bunul-simț, ordinea, bunătatea, decența, ospitalitatea, lucrul făcut corect, până la capăt, și în care se pune mult suflet. Sunt lucruri moștenite, respectate și folosite acum pentru cei ce ne trec pragul.

Cabana Bavareză a început, apoi, să prindă formă în gândurile tatălui nostru, acum mulți ani. Inspirat din călătoriile, atmosfera, arhitectura și mentalitatea din zona Bavariei, el și-a dorit să le aducă mai aproape casă. Pentru familia lui.

Iar acum, și pentru voi. Deoarece a conceput-o bazându-se pe ideea de liniște, de ”împreună”, de conectare cu natura și reconectare cu cu noi înșine, de confort simplu și bunăstare – în același timp. Și a reușit să facă asta.

Pentru că ne-a lăsat moștenire nu proiectul și cabana în sine, ci întreaga sa filozofie de viață. Pe care noi am transpus-o în ceea ce este acum Cabana Bavareză și în tot ce va însemna ea, pe viitor.

Având în spate experiența minunată a Cabanei dintre Vii, a Domeniului Apoldium, dar și a agenției de turism Karussell-In, noi – generația actuală a familiei, am adăugat și amprenta noastră și am adaptat locul cu tot ceea ce este necesar – fie că vorbim de confort, tehnologie, organizare sau experiențe ale oaspeților. Am gândit totul în așa măsură încât Cabana Bavareză să fie o transpunere ”de poveste” a valorilor bunicii noastre, a viziunii tatălui nostru și a principiilor noastre actuale.

Păstrând spiritul săsesc, specificul bavarez și ospitalitatea românească.

Vă așteptăm cu drag în povestea noastră de familie și în acest loc minunat, pentru a vă crea proprile povești și experiențe, de neuitat!

Familia Blaj